Kolejny przepis z bloga atina_bc. Pięknie wyglądała więc przeba było zrobić. Zawsze mieszałam ją przed podaniem, ale skoro mam przeźroczystą miskę to czemu by nie podać jej tak ładnie??
Jest pyszna, wygląda ładnie, do tego prosta w przygotowaniu.
Oczywiście modyfikacje wykonane.
- 40 dag łopatki albo szynki
- 2-3 cebule
- 6 niewielkich ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy odcedzonej z zalewy
- 3/4 główki kapusty pekińskiej
- majonez
- keczup
- przyprawa "Gyros"
- olej i oliwa
Układać warstwami w przezroczystej misie:
1 - mięso
2 - cebula
3 - warstwa ketchupu
4 - ogórki (pokrojone w kostkę)
5 - kukurydza (oczywiście odcedzona)
6 - warstwa majonezu pomieszanego z oliwą z oliwek
7 - poszatkowana kapusta
Odstawić do lodówki, aby smaki się "przegryzły".
co się nie chwalisz blogiem :P
OdpowiedzUsuńja jeszcze nie smażyłam mięsa ;o) Łucja dobrze znosi?
smażone jak najbardziej :)
OdpowiedzUsuńpo schabowym nic jej nie było :p